Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur
Yönetimin altında bulunan kimseye ikide birde şunu yap, bunu yapma diye emir verip durma. Böyle yapmakla iyi sonuç alırım sanma; aksi halde onu arsız edersin. Yiyecek ve para bakımından sıkıntıya düşürme; çünkü hırsızlığa itmiş olursun.
Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur atasözünün anlamı nedir, Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur atasözü 2349 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Abdalın dostluğu köy görünceye kadar Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür) Alacakla verecek (borç) ödenmez Kâr, zararın kardeşidir (ortağıdır) Dostun attığı taş baş yarmaz Herkesin arşınına göre bez vermezler