Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer
1. Yazın o sıcağında durmayan, güneşe aldırmadan çalışıp kazanan, yiyeceğini hazırlayan kişi kışın rahat eder; hiç sıkıntı çekmez. 2. Gençlikte çalışıp kazanan, har vurup harman savurmayan, varlık edinen kişi ihtiyarladığında rahat eder; sıkıntı çekmeden hayat sürer.
Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer atasözünün anlamı nedir, Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer atasözü 1487 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur Çirkefe taş atma üstüne sıçrar Baş dille tartılır Cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler Her damardan kan alınmaz El için kuyu kazan, evvelâ kendi düşer