Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi
Bir kişinin bağışta bulunabilmesi, iyilik yapabilmesi için varlıklı, zengin ve mal mülk sahibi olması gereklidir. Bu varlığa kavuşmuş ailenin evinde ikram ziyadesiyle yapılır, konuklar kusursuzca ağırlanır, ihtiyaç sahiplerine gereken yardım eli uzatılır. Buna karşılık yoksulun evinde dert, sıkıntı ve yokluktan başka bir şeye rastlanmaz.
Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi atasözünün anlamı nedir, Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi atasözü 1238 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Acı (kötü) söz insanı (adamı) dininden (çıkarır), tatlı söz (dil) yılanı deliğinden (ininden) çıkarır Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz (bilinmez) Uşağı işe koş, sen de ardına düş Gönlün yazı var, kışı var Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar