Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var
Hemen her şeyin, her işin bir ölçüsü ve zamanı vardır. Eğer bunlara dikkat edilmezse işler yolunda gitmez, karışıklık baş gösterir, hayat alt-üst olur, düzen gerektiği gibi kurulamaz.
Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var atasözünün anlamı nedir, Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var atasözü 2310 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Beş parmağın beşi bir değil (olmaz) Eşeğe altın semer vursalar, eşek yine eşektir Beleş atın dişine (yaşına, yularına, dizginine) bakılmaz Sürüden ayrılanı (ayrılan kuzuyu, koyunu) kurt kapar (yer) Olsa ile bulsayı ekmişler, hiç bitmiş (yel ile yuf bitmiş) Körle yatan şaşı kalkar (İtle yatan bitle kalkar)