Tarlaya saban, sürüye çoban Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Tarlaya saban, sürüye çoban
Bir tarla iyi sürülür ve işlenirse istenen ürünü verir. Sabanın girmediği tarla kısa bir süre sonra yozlaşıp çoraklaşır, ekilemez olur. Bunun gibi bir sürüden de verim bekleniyorsa, onu iyi bir çobana teslim etmelidir. Çünkü iyi bir çoban, sürünün nerede besleneceğini, bakımının nasıl yapılacağını bilir.
Tarlaya saban, sürüye çoban atasözünün anlamı nedir, Tarlaya saban, sürüye çoban açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Tarlaya saban, sürüye çoban atasözü 1512 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Her horoz kendi çöplüğünde öter Mescide gerek olan meyhaneye haramdır Başa gelen çekilir Kedi uzanamadığı (yetişemediği) ciğere pis (murdar) der Ava gelmez kuş olmaz, başa gelmez iş olmaz Hayvanı yardan düşüren bir tutam ottur