Tarlaya saban, sürüye çoban Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Tarlaya saban, sürüye çoban
Bir tarla iyi sürülür ve işlenirse istenen ürünü verir. Sabanın girmediği tarla kısa bir süre sonra yozlaşıp çoraklaşır, ekilemez olur. Bunun gibi bir sürüden de verim bekleniyorsa, onu iyi bir çobana teslim etmelidir. Çünkü iyi bir çoban, sürünün nerede besleneceğini, bakımının nasıl yapılacağını bilir.
Tarlaya saban, sürüye çoban atasözünün anlamı nedir, Tarlaya saban, sürüye çoban açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Tarlaya saban, sürüye çoban atasözü 1520 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Zor kapıdan girerse, şeriat bacadan çıkar Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü Akıl yaşta değil baştadır Yaş kesen, baş keser Yol yürümekle, borç ödemekle tükenir Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir