Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir
Söyleyeceği sözün ne anlam taşıdığını, ne gibi sonuçlara yol açacağını düşünmeli; derleyip toparlamalı, ondan sonra söylemelidir insan. Eğer söz ağza geldiği gibi, bir tartıdan geçirilmeden söylenirse insanın başına umulmadık dertler açabilir.
Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir atasözünün anlamı nedir, Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Sözünü bil, pişir; ağzında der, devşir atasözü 1903 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış Ağır giden yol alır, hızlı giden yolda kalır Deli ile çıkma yola, başına getirir (gelir türlü) belâ Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir Yiğidin sözü, demirin kertiği Tek kanatla kuş uçmaz