Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne
Dostumuz da olsa, sık sık yanına giderek kişiyi rahatsız etmek doğru değildir. Onu bezdirmemek, kendimizden soğutmamak, gittiğimizde de yakın ilgi görmek ve lâyıkıyla ağırlanmak istiyorsak, ziyaretlerimizi uzun zaman aralıklarıyla ve arada sırada yapalım.
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne atasözünün anlamı nedir, Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne atasözü 1242 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
İş olacağına varır Dağ ne kadar yüce olsa yol (onun) üstünden aşar İyilik (muhabbet) iki baştan Yağmur yağsa kış değil mi? Kişi hâlini bilse hoş değil mi? İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır Ortak (kuma) gemisi yürümüş, elti gemisi yürümemiş