Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne
Dostumuz da olsa, sık sık yanına giderek kişiyi rahatsız etmek doğru değildir. Onu bezdirmemek, kendimizden soğutmamak, gittiğimizde de yakın ilgi görmek ve lâyıkıyla ağırlanmak istiyorsak, ziyaretlerimizi uzun zaman aralıklarıyla ve arada sırada yapalım.
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne atasözünün anlamı nedir, Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne atasözü 1249 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını Ucuz etin yahnisi yenmez (tatsız olur) Bir (sağ) elinin verdiğini öbür (sol) elin görmesin Gönülsüz namaz göğe (göklere) ağmaz (Gönülsüz davara giden köpekten hayır gelmez) Adam adama yük değil, can gövdeye mülk değil (Adam adama yük olmaz) Sen işlersen mal işler, insan öyle genişler