Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur)
Geçici olanlara değil, kalıcı olanlara önem vermek gereklidir. Hayatın akışı içinde yaşadığımız olayların, bulunduğumuz yerlerin, ilişki kurduğumuz insanların bir aslî olanları, bir de gelip geçici olanları vardır. İşte bizim için bu aslî olanlar, kalıcı olanlardan daha önemlidir.
Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) atasözünün anlamı nedir, Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) atasözü 1545 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Zahirenin ambarı sabanın ucundadır Çok söyleme arsız olur, aç koyma hırsız olur (Aç bırakma hırsız olur, çok söyleme arsız olur) Mart'ta yağmaz, Nisan'da dinmezse sabanlar altın olur Zor oyunu bozar Mürüvvete endaze olmaz Yakın (hayırlı) dost (komşu), hayırsız akrabadan (hısımdan) yeğdir (iyidir)