Mahkeme kadıya mülk değil Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Mahkeme kadıya mülk değil
Hiçbir kimse, hizmet için bulunduğu kamuya ait bir makam ya da mevkide ömrünün sonuna kadar kalamaz. Ayrıca o yeri kendi malı ve mülküymüş gibi de kullanamaz. Gün gelir, onu o yere getirenler onu oradan alır, yerine bir başkasını getirebilirler. Bu sebeple geçici de olsa devlete ait olan yerleri işgal edenler, o yerlerde yetkilerini yanlış yolda kullanmamalıdırlar.
Mahkeme kadıya mülk değil atasözünün anlamı nedir, Mahkeme kadıya mülk değil açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Mahkeme kadıya mülk değil atasözü 1603 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Adam adama yük değil, can gövdeye mülk değil (Adam adama yük olmaz) Suyun yavaş akanından, insanın yere bakanından kork Al elmaya taş atan çok olur Kürkçünün kürkü olmaz, börkçünün börkü Lâtife lâtif gerek Adam adamı bir kere (defa) aldatır