Kötü söyleme eşine, ağu katar-aşına Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Kötü söyleme eşine, ağu katar-aşına
Yakın ilişkide bulunduğun kimselere (aile fertleri, komşu, arkadaş, mesai arkadaşları vs.) iyi davran, onları incitip kırma. Eğer böyle yaparsan onlar da senin hakkında hiç iyi düşünmezler, sana daha büyük kötülük yapma yoluna giderler.
Kötü söyleme eşine, ağu katar-aşına atasözünün anlamı nedir, Kötü söyleme eşine, ağu katar-aşına açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Kötü söyleme eşine, ağu katar-aşına atasözü 1551 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Çok söyleme arsız olur, aç koyma hırsız olur (Aç bırakma hırsız olur, çok söyleme arsız olur) Hesapsız kasap, ya bıçak kırar ya masat (Hesabını bilmeyen kasap, ne satır bırakır, ne masat) Çıkmadık candan umut kesilmez Damlaya damlaya göl olur Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler Çobansız koyunu kurt kapar