İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı
İyilik yapan bir kişiye iyilik yapmak kolaydır. Doğal olan bu tavrı hemen herkes gösterebilir. Önemli olan kötülüğü dokunan birine iyilik edebilmektir ki, bunu herkes yapamaz. Bunu ancak mert, faziletli ve olgun kimseler başarabilir.
İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı atasözünün anlamı nedir, İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı atasözü 1062 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Cesurun bakışı, korkağın kılıcından keskindir Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz (bilinmez) Zengin arabasını dağdan aşırır, züğürt düz ovada yolunu şaşırır İt itin ayağına (kuyruğuna) basmaz Keçi nereye çıkarsa oğlağı da oraya çıkar Yazın gölge kovan, kışın karın ovar