İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar
Kişi, nasıl olursa olsun işini ya da sanatını küçük görmemelidir. Eğer böyle görürse işinin, sanatının gereğini yerine getirip para kazanamaz. Para kazanamayınca da geçim darlığına düşer. Sonunda ona buna avuç açar, dilencilik yapmaya başlar.
İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar atasözünün anlamı nedir, İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar atasözü 1176 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Sinek küçüktür ama mide bulandırır Eden bulur, inleyen ölür Adam adama her daim muhtaç (gerek olur) Ucuz etin yahnisi yenmez (tatsız olur) Bugünün işini yarına bırakma Arpa eken buğday biçmez