Hak gelince, batıl gider Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Hak gelince, batıl gider
Kur'anıkerim'deki Hak geldi, bâtıl zâil oldu âyetinden yola çıkılarak oluşturulan bu atasözünde, Hak, Yüce Allah'ın emri, hükmü anlamındadır; bâtıl ise doğru ve gerçeğin karşıtıdır. Dolayısıyla bir anlaşmazlık sırasında doğrudan ve gerçekten yana olunur, insaflı ve adaletli hüküm verilirse, doğru ve gerçeğin karşısında olan zalimler çekip gitmek zorunda kalırlar.
Hak gelince, batıl gider atasözünün anlamı nedir, Hak gelince, batıl gider açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Hak gelince, batıl gider atasözü 1480 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Açın gözü ekmek teknesindedir (olur) Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar Gülme komşuna, gelir başına Ürüyen köpek ısırmaz (kapmaz) İki karpuz bir koltuğa sığmaz Sarımsağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış