Hacı hacı olmaz gitmekle Mekke'ye, dede dede olmaz gitmekle tekkeye Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Hacı hacı olmaz gitmekle Mekke'ye, dede dede olmaz gitmekle tekkeye
Bir işte asıl olan iyi niyet, samimiyet ve içtenliktir. Bunlar olmadan bir işi görünüşte ve şeklen yapmakla o iş gerçekten yapılmış olmaz. Böyle yapılırsa gerçekten iyi sonuç alınıp amaca ulaşılamaz.
Hacı hacı olmaz gitmekle Mekke'ye, dede dede olmaz gitmekle tekkeye atasözünün anlamı nedir, Hacı hacı olmaz gitmekle Mekke'ye, dede dede olmaz gitmekle tekkeye açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Hacı hacı olmaz gitmekle Mekke'ye, dede dede olmaz gitmekle tekkeye atasözü 1216 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Yiğidin malı meydandadır Bostan yeşil (gök) iken pazarlığa oturulmaz İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı Başa gelmeyince bilinmez Buğdayın yanında acı ot da sulanır Aman diyene kılıç kalkmaz (Eğilen baş kesilmez)