Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur
İnsanlar gezen, dolaşan, hareket eden varlıklardır. Bir yerden kalkıp başka bir yere gidebilirler. Arkadaşlar, dostlar, tanıdıklar birbirlerinden ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar, günün birinde, bir yerde karşılaşabilirler; hatta hiç karşılaşmayacaklarını sanan insanlar dahi birbirlerine kavuşabilirler.
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur atasözünün anlamı nedir, Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur atasözü 1701 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Çocuğun yediği helâl, giydiği haram Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince Can çıkmayınca huy çıkmaz Akıl para ile satılmaz Bin tasa (kaygı) bir borç ödemez İyilik (muhabbet) iki baştan