Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar
İnsan harcadığı çabanın, başkalarına gösterdiği tavrın karşılığını ileride görür. Bir işte ne kadar hazırlık yapmışsa o kadar verim alır. İnsan diğer ilişkilerinde de böyledir. İyilik yapan iyilik, kötülük yapan kötülük bulur.
Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar atasözünün anlamı nedir, Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar atasözü 2064 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Herkesin tenceresi kapalı kaynar Kul hatasız (kusursuz) olmaz Zengin arabasını dağdan aşırır, züğürt düz ovada yolunu şaşırır Taş düştüğü yerde ağırdır (Taş yerinde ağırdır) Tarlanın iyisi suya yakın, daha iyisi eve yakın Akraba (dost) ile ye, iç, alışveriş etme