Can çıkmayınca huy çıkmaz Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Can çıkmayınca huy çıkmaz
Huy, insanın yaratılış ve ruh özelliklerinin bütünüdür. İnsanla birlikte var olmaya başlar; insan büyüdükçe, huy da onun benliğine iyice yerleşir; kişiliğinin bir parçası hâline gelir. İster eğitim, ister başka bir yolla olsun, kişinin huyunu değiştirmek mümkün değildir; kişinin ölümüne kadar öylece devam eder.
Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünün anlamı nedir, Can çıkmayınca huy çıkmaz açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözü 3102 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten Dikensiz gül olmaz Bir başa bir göz yeter Nerde hareket, orda bereket Keçi nereye çıkarsa oğlağı da oraya çıkar Yaza çıkardık danayı, beğenmez oldu anayı