Boynuz kulağı geçer (Boynuz kulaktan sonra çıkar ama kulağı geçer) Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Boynuz kulağı geçer (Boynuz kulaktan sonra çıkar ama kulağı geçer)
Eğitime sonradan da başlasa kimi yetenekli, becerikli, öğrenme ve kavrama gücü gelişkin olan çırak veya öğrenci, ustasından ya da öğreticisinden daha ileri gidebilir; onlardan daha başarılı olabilir.
Boynuz kulağı geçer (Boynuz kulaktan sonra çıkar ama kulağı geçer) atasözünün anlamı nedir, Boynuz kulağı geçer (Boynuz kulaktan sonra çıkar ama kulağı geçer) açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Boynuz kulağı geçer (Boynuz kulaktan sonra çıkar ama kulağı geçer) atasözü 1382 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü Baskısız (çivisiz) yongayı (tahtayı) yel (el) alır, sahipsiz tarlayı sel alır Komşu komşunun külüne muhtaçtır Bir ağızdan çıkar bin ağıza yayılır Doğmadık çocuğa kaftan (don) biçilmez Akar su çukurunu kendi kazar