Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır
İnsan bir şeyi duymuşsa, o ancak bir söylentidir; doğruluğu belirsiz, gerçekliği de şüphe götürür. Ancak insanlar söylentilerin bu yanına bakmazlar, duyduklarını başkalarına aktarıp dedikodu yaparlar. Konuşulan bir olayın aslının olup olmadığını ancak gören bilir, görmeyen ama söylenenleri duyanlar ise dedikoduları gerçekmiş gibi kabul ederler.
Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır atasözünün anlamı nedir, Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır atasözü 1152 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Ortak (kuma) gemisi yürümüş, elti gemisi yürümemiş Allah bir kapıyı kapatırsa ötekini açar El elden üstündür Akılsız başın zahmetini (cezasını) ayaklar çeker Kaçanın anası ağlamamış Misafir üç gün misafirdir