Alçak yerde yatma sel alır, yüksek yerde yatma yel alır Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Alçak yerde yatma sel alır, yüksek yerde yatma yel alır
İnsan hiçbir işinde aşırılığa kaçmamalı, orta bir yol izlemelidir. Gerek maddî, gerekse manevî yönden kendisine en uygun olanı seçmelidir. Orta bir yol izlemeye yanaşmayan insana hem çok düşük, hem de çok yüksek hayat biçimi zarar verir.
Alçak yerde yatma sel alır, yüksek yerde yatma yel alır atasözünün anlamı nedir, Alçak yerde yatma sel alır, yüksek yerde yatma yel alır açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Alçak yerde yatma sel alır, yüksek yerde yatma yel alır atasözü 1612 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Kazma elin kuyusunu, kazarlar kuyunu Horoz ölür, gözü çöplükte kalır Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez Bin ölçüp bir biçmeli Uyuyan yılanın kuyruğuna basma (basılmaz) Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur