Adamını yere bakanından, suyun ağır (sessiz) akanından kork (sakın) Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Adamını yere bakanından, suyun ağır (sessiz) akanından kork (sakın)
Genellikle sessiz akan sular derin ve tehlikeli olurlar. Bir olay karşısında duygu ve düşüncelerini açığa vurmayan, niyetini belli etmeyen, sessiz kalan kimseler de ağır akan suya benzerler. Sinsidirler, içlerinde besledikleri kötülükleri hissettirmezler, bu bakımından sakıncalıdırlar.
Adamını yere bakanından, suyun ağır (sessiz) akanından kork (sakın) atasözünün anlamı nedir, Adamını yere bakanından, suyun ağır (sessiz) akanından kork (sakın) açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Adamını yere bakanından, suyun ağır (sessiz) akanından kork (sakın) atasözü 1552 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Gammaz olmasa tilki pazarda gezer Her ziyan bir öğüttür Yarınki kazdan, bugünkü tavuk yeğdir Her koyun kendi bacağından asılır Bitli (kurtlu, çürük) baklanın kör alıcısı olur Acele işe şeytan karışır