Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür) Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür)
Yoksulluk çeken, varlık yüzü görmeyen kişi sürekli ihtiyaç duyduğu şeylerin hasretini çeker; kendisini onları elde etme hayaline kaptırır, olmayacak düşler kurar.
Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür) atasözünün anlamı nedir, Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür) açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Aç tavuk (düşünde) kendini buğday (arpa, darı) ambarında sanır (görür) atasözü 1817 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür Yurdun otlusundan kutlusu yeğdir At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır Yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz Ağır taş batman döver (yerinden oynamaz) Mayasız yoğurt çalınmaz (tutmaz)