Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin
Yönetiminde bulunan, gözetiminde olan kimseleri maddî ve manevî yönden tatmin etmelisin. İnsanları bu yönlerden sıkıntıya düşürür, emeklerinin karşılığını vermez, kötü muameleye maruz bırakırsan yanlış yola saparlar; söz dinlemez olurlar, arsızlaşırlar.
Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin atasözünün anlamı nedir, Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin atasözü 1277 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Gençlikte para kazan (taş taşı), kocalıkta kur kazan (ye aşı) Hatasız kul olmaz Abanın kadri yağmurda bilinir Emeksiz yemek olmaz Çivi çıkar ama yeri kalır Yağmur yağsa kış değil mi? Kişi hâlini bilse hoş değil mi?