SUSAM Bitkisinin Faydaları

Sağlık Bilgileri  » SUSAM Bitkisinin Faydaları

Yılan ve böcek sokmasına karşı son derece etkili. Cinsel gücü ve meniyi artırıyor...
Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’ Üniversitelerde 700 yıl ders olarak okutulan hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…

Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

Küçük tanelerdeki hazine

SUSAM

Açlığın kurtarıcısı simitten aşina olduğumuz susam, tahin pekmezle bizi sevdalısı haline getirmişse de onda bilmediğimiz nice cevherler gizliymiş. İşte susamdaki o cevherler...

Onlar ekseriya yağlı tohumlardır. Bundan dolayı kolayca küflenip, bozulmaz. Bazıları, susam yağının sevdavi yapıdakilerden başkasına etkisi olmadığını söylemişlerdir. Bunlara faydası, ısıtıcı olması ve rutubetlendirmesiyle olur. Susamın bir cinsinin adı arsimondur; kötü bir lezzeti vardır.

ÖZELLİKLERİ

Onun yağından kendisi daha etkilidir.

İÇERİĞİ

Birinci derecenin ortalarında sıcak ve sonlarına doğru rutubetlidir.

YARARLARI

Uyarıca, yumuşatıcı, normal yapıda ısıcıdır. Aynı zamanda, onun yağı ve pişmişi de aynı etkiye sahiptir. Susam gevşeticidir; yağı ağır ve kıvamlıdır; küfleri biraz zararlıdır.

ŞİŞLER

Yangılı şişleri çözer.

YARALAR

Ateş yanığına iyi gelir; yağı içilirse, balgamıve demrevi kaşıntıyı giderir. Özellikle yıkanmış sabr ve zabib (kuru incir veya hurma) ile kullanılırsa, yararlı olur.

GÜZELLİK

Taşları eritir, çözer; kan oturmalarını, morartılarını çözer, giderir. O çatlaklara, sertliklere ve sevdavi yapılara, içilirse veya haricen kullanılırsa, yararlı olur ve özellikle kabukları ayıklanmış susam şişmanlatıcıdır.

O, tüyleri uzatıcıdır; özellikle onun gövdesinin ve yapraklarının öz suyu, tüyler üzerinde etkilidir; ayrıca saç ve kılların yumuşamasını sağlar. Kepeği giderir. Onun yağının pişmişi, kaynatılarak kullanılırsa, saçları korur, kuvvetlendirir, gürleştirir.

GÖRME

Göz üzerine vurulursa, onun şişlerine iyi gelir.

SOLUNUM

Nefes darlığına ve astıma iyi gelir.

ZEHİRLENME

Yılan ve böcek sokmalarına karşı faydalıdır.

BESLENME

Mideye zararlıdır. Bulantı verir, iştihayı çeker ve yiyenlerde çabuk doyma hissi yaratır. Eğer balla yenirse, zararı olmaz. Doyurucudur. İç organların boşaltımına yardımcı olur. Kavrulmuş susamın yağı besleyicidir; susuzluk yapar; susam, kabuklarıyla birlikte yenirse, vücuttaki sıvıların akışını yavaşlatır.

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Kolona iyi gelir. Reglin atılmasında fevkalade etkilidir. Kavrulmuş susam ve keten tohumu birlikte alınırsa, cinsel gücü ve meniyi artırır.



Toplam Tekil Okunma: 20952 kez | Günlük Tekil Okunma: 1 kez | Çoğul Okunma: 25611 kez
<< Geri Dön





E-sehir.com © 2004 - 2024, Türkiye Şehir Rehberi ve Bilgi Kaynağı